Vēstures ieskats

Kā radās “Pie Putniem”, kāpēc tāds nosaukums?

2000. gadā izveidojās mūsu Baložu ģimene. Tomēr draugi vienmēr teica, ka brauks ciemos pie Putniem. Turpinot pavedienu, savu ģimenes ligzdu uzvijām Lapmežciemā, putniem bagātā Kaņiera ezera krastā. Tādēļ ciemos pie Putniem nu ir gan tiešā, gan pārnestā nozīmē. Nedaudz vēlāk iegādājāmies zemes gabalu starp jūru un Kaņiera ezeru ar sapni kādreiz radīt šeit atpūtas vietu, un 2019. gadā radās iespēja uzrakstīt projektu un sākt savu sapni piepildīt – veidot atpūtas vietu “Pie Putniem”.

Iespējas šobrīd

Mūsu mazo ģimenes biznesu atpūtas un izklaides jomā uzsākām ar pārvietojama džakuzi kubla nomu. Silto kublu piedāvājam atpūtai un ballītēm vai kā dāvanu izklaidei draugam jubilejā, jo mūsu burbuļu baļļa ir uz riteņiem uz to var aizvilkt uz savu izsapņoto vietu – pie ezera, jūras vai lauku mājas dārzā – un plunčāties uz nebēdu!

Šobrīd piedāvājam iespēju nomāt arī pirti mucas formā uz riteņiem. Omulīga pirtiņa Jūsu nolūkotā vietā, kas ātri izkurināma, lai pērtos ar smaržīgām pirtsslotām.

Ieskats tuvākajā nākotnē

Jau no 2021. gada aprīļa piedāvājam arī naktsmītnes – 3 labiekārtotas atpūtas mājiņas Lapmežciemā, kur klusā meža ielokā, 600 metrus no jūras patīkami pavadīt laiku ar ģimeni vai draugiem. Varēsiet apartamentos paši gatavot savā virtuvītē, klausoties putnu dziesmās vai ziemas pūkainajā klusumā, un blakus iznomāt arī kublu un pirti. Mājiņās būs visas labierīcības un virtuvīte, līdz ar to nepieciešamības gadījumā trīs ģimenēm būs iespēja arī pašizolēties.

Atpūtas māju vīzija

Kaņiera ezers ir viens no putniem bagātākajiem Latvijas ezeriem, tādēļ Lapmežciemā var novērot desmitiem dažādu, tai skaitā, retu putnu. Tā radās ideja katru atpūtas māju nosaukt un arī veidot saistībā ar kādu no apkārtnē sastopamajiem putniem:

Pirmā māja būs LAUKU BALOŽA. Protams, izvēle krita par labu šim putnam, jo mūsu ģimenes uzvārds ir Baloži. Lauku baloži ir bieži sastopami Lapmežciemā, un noteikti kādu pamanīsiet mežā no savas lauku baložu mājiņas terases.

Otrā māja būs PUPUĶA. Ja esat “cīrulis”, jums patīk celties agri un sagaidīt možus rītus, tad pupuķis Jūs noteikti pamodinās ar “pūpūpū” skaņām. Tomēr tās būs daudz maigākas un patīkamākas nekā gaiļa dziedāšana, tādēļ “pūcēm” būs iespēja pagulēt un dzirdēt pupuķus arī ap pusdienlaiku.

Trešā māja būs CEKULDŪKURA. Krāšņs ūdensputns, kuru būs jābrauc lūkoties uz Kaņiera ezeru vai jūru. Lielisks izbrauciens ar laivu pa aizsargājamo ezeru ļaus novērot, cik labs nirējs ir cekuldūkuris, tas spēj nirt zem ūdens pat 40 metrus.

Papildus iespējas

Atbraucot PIE PUTNIEM pavasarī, blakus Jūsu atpūtas mājiņai būs bērzs, no kura tecēs sulas, ar ko veldzēties un attīrīties. Vasarā varēsiet lasīt mellenes mūsu mežiņā, vēlāk izbraukt ar riteņiem pretim krāsainajam rudenim un slēpot vai slidot pa Kaņiera ezeru, ja Latvijā uznāks kārtīga ziema. Kaislīgiem kalnu slēpotājiem Milzkalns ir 20 minūšu braucienā ar mašīnu.

Savukārt putnu vērotājiem būs ko darīt visu cauru gadu, jo pie Kaņiera ezera ir 2 putnu vērošanas torņi. Makšķernieki var noīrēt laivas Kaņiera laivu bāzē, bet ģimene izbraukt ar ūdensvelosipēdu un vērot putnus no ezera vidus. Romantiķi var pastaigāties gar jūru, vērot saullēktu vai desmitiem baltu gulbju.

Tiem, kuriem patīk vienkārši staigāt pa svaigu gaisu, tuvumā ir Zaļās kāpas taka, Lielā Ķemeru tīreļa laipa, Ķemeru sēra dīķu taka, Ragaciema sedums un citas pastaigu iespējas. Savukārt Lapmežciema muzejā var iepazīt pagasta kultūrvēsturiskās vērtības, īpašu uzmanību pievēršot zvejniecībai.